Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Δευτέρα

06:45
08:00
Mysore


19:30
Mysore

Τρίτη

06:45
08:00
09:15
Mysore

19:30
Mysore

Τετάρτη

06:45
08:00
Mysore


Πέμπτη

06:45
08:00
09:15
Mysore

19:30
Mysore

Παρασκευή

06:45
08:00
Self practice

Σάββατο

09:15
Chanting
09:30
Led

 

 

Mysore style

Mysore ονομάζεται ο τρόπος με τον οποίο ασκούμαστε στην Ashtanga Yoga. Πήρε το όνομα από την γενέτειρα πόλη της οικογένειας Jois. Λέμε ότι θυμίζει ιδιαίτερο μάθημα, διότι ο δάσκαλος καθοδηγεί τον κάθε ένα ξεχωριστά. Μέσα σε μια αίθουσα θα δούμε τους μαθητές να εκτελούν τη σειρά των θέσεων στον προσωπικό τους ρυθμό αναπνοής. Η τακτική παρακολούθηση πλάι σε έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους δασκάλους θέτει ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε ο κάθε ασκούμενος να ανακαλύψει τις σωματικές και νοητικές του δυνατότητες. 

 
 

Led class

Μια φορά την εβδομάδα έχουμε καθοδηγούμενο μάθημα (led class), όπως παραδοσιακά γίνεται, με μέτρημα στα σανσκριτικά. Σε αυτό οι ασκούμενοι, ως σύνολο, ακολουθούν το παράγγελμα του δασκάλου, στο μέτρημά του, εκτελώντας τις θέσεις όλοι μαζί ταυτόχρονα. Πολύ σύντομα θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε, αφού πάρετε πρώτα μια γεύση των θέσεων. Το καθοδηγούμενο μάθημα θα σας βοηθήσει να θυμάστε τη σειρά, αλλά ακόμη περισσότερο το πώς μεταβαίνουμε από τη μία θέση στην άλλη. Για τους αρχάριους είναι μια ευκαιρία να δουν παρακάτω θέσεις, όμως ας μη ξεχνάμε πως οι θέσεις «δίνονται» από τον δάσκαλο. Γενικά έτοιμος να προχωρήσει θεωρείται εκείνος που μπορεί να συγκεντρωθεί και να μπει στη θέση άνετα.

 
 

Self practice

Κάθε Παρασκευή σας καλούμε να κάνουμε πρακτική μαζί. Χωρίς οδηγίες και χωρίς διορθώσεις. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εφαρμόσουν πρακτική 6 ημερών την εβδομάδα.

 
 

New  Moon - Full Moon

Η σχολή θα παραμένει κλειστή σε κάθε πανσέληνο και νέα σελήνη, ακολουθώντας την παράδοση, που ορίζει τις μέρες αυτές, μαζί με την Κυριακή, ως μέρες ξεκούρασης.